Motorrijbewijs halen
Wil jij je motorrijbewijs halen? Daar kan verkeersschool Frits van Zelst je uitstekend mee van dienst zijn. Wij zijn al meer dan zestig jaar actief als rijschool in Waalwijk en wijde omgeving en hielpen al veel tevreden klanten aan het motorrijbewijs. Of je nu een motorscooter rijbewijs of het zwaarste motor rijbewijs wilt behalen: onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je alles leert wat je nodig hebt om te slagen.

Theorie-examen voor rijbewijs A
Voor het motorrijbewijs, ook wel rijbewijs A genoemd, moet je zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen. Het theorie-examen heeft veel overeenkomsten met het theorie-examen voor de auto, maar je zult er ook snel achter komen dat er bijvoorbeeld verschillen zitten in de plaats op de weg en het gebruik van de remmen. Daarom bieden wij ook theorielessen aan voor het motorrijbewijs. Deze zijn wekelijks op maandagavond te volgen. Tijdens het theorie-examen zul je 50 vragen moeten beantwoorden en mag je 6 fouten maken. Als het toch niet lukt om het theorie-examen in één keer te halen, maak je dan geen zorgen. Bij ons kun je de theoriecursus in dat geval zonder bijkomende kosten blijven volgen, net zolang totdat je het examen wel haalt.

Motorlessen voor het praktijkexamen
Nadat je de theorie onder de knie hebt, kun je je tijdens onze rijlessen gaan richten op het praktijkexamen. Het motorrijbewijs wordt onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij vooral de soort motor die je rijdt een rol speelt. Categorie A1 is het lichtst en wordt ook wel aangeduid als motorscooter rijbewijs. Hiervoor mag je vanaf je achttiende praktijkexamen afleggen. Daarna volgt de middelzware categorie A2. Hiervoor is de minimumleeftijd 20 jaar. Als laatste is er categorie A, het zware motor rijbewijs. Vanaf je 23ste kun je hiervoor het praktijkexamen afleggen.
Het praktijkexamen voor elk rijbewijs voor de motor bestaat uit twee onderdelen; voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Voor beide onderdelen doe je los examen. Voor het examen voertuigbeheersing zul je twaalf bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het achteruit parkeren van de motor, de langzame slalom, een uitwijkoefening en een noodstop. Het examen verkeersdeelneming vindt plaats op de weg, tussen het andere verkeer. Hierbij laat je zien dat je tijdens de motorlessen hebt geleerd om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer.

Kosten voor rijlessen op de motor

We bieden onze motorlessen aan voor voordelige, toegankelijke prijzen en zijn bovendien trots op onze prijs-kwaliteitverhouding. Een losse motorrijles kost bij ons per uur € 65,00 maar we bieden ook een basispakket van tien lesuren en twee praktijkexamens aan voor € 1101,00. Dankzij de ervaring van onze instructeurs zorgen we ervoor dat je zo snel en zo goed mogelijk klaar wordt gestoomd voor zowel het theorie- als het praktijkexamen. Binnen de kortste keren rijd je het hele land door met je gloednieuwe motorrijbewijs!
Vanwege onze goede naam die we in de loop der jaren in de regio hebben opgebouwd, hebben reeds vele cursisten uit diverse omringende plaatsen hun motorrijbewijs weten te behalen, onder andere uit:
- 's-Gravenmoer
- Breda
- De Moer
- Den Bosch
- Dongen
- Drunen
- Helvoirt
- Kaatsheuvel
- Loon op Zand
- Oosterhout
- Raamsdonksveer
- Rosmalen
- Sprang-Capelle
- Tilburg
- Vlijmen
- Waalwijk
- Waspik